Poledance

I Poledance använder vi oss inte enbart av kroppen som redskap – vi har även en stång till hjälp!

Poledance är en träningsform som passar alla, eftersom det finns så många stilar inom pole. Du skapar din egen stil! Vissa gillar flexibla trick, andra gillar styrketrick och vissa kanske endast vill dansa runt stången eller vill göra snygga kombinationer av olika trick! Var inte orolig för att vara ”för svag” eller ”för stel” för Poledance – man BLIR stark och flexibel av pole!
Kombinera gärna dessa klasser med vår klass som heter Stretching & Flexibilitet som ligger i anslutning till poledanceklassen på söndagarna. Mycket bra komplement!

 

Tänk på följande:
¤ Använd inte handkräm eller body lotion samma dag som du ska dansa poledance. Det blir väldigt svårt att få grepp när man är insmord och det är inte bra för stängerna.
¤ Ta gärna med en vattenflaska så att du orkar hela passet.
¤ Ta av alla smycken innan klassen börjar då dessa kan skada både dig som dansar och stängerna.

Klädsel: Vid uppvärmning kan det vara bra att ha tights eller mjukisbyxor (för att hålla sig varm), men när vi jobbar med stången är det shorts som gäller på underkroppen. För överkroppen rekommenderas linne eller endast sport bh.

Skor: Barfota

Ungdom/vuxna nivå 1
Ingen erfarenhet krävs.
Börjar med inverts, kanske i slutet av terminen även gemini.

Onsdagar    17.10-18.10        Anmäl dig

Söndagar     12.00-13.00        Anmäl dig 


Ungdom/vuxna nivå 2
Minst 1-2 terminers erfarenhet
Krävs klättring & man ska vara beredd att det kommer bli mer inverts. Fortsätter jobba på inverts och börjar ordentligt med leghangs. Man ska vara beredd att fortsätta jobba på med shouldermounts.
Onsdagar           18.10-19.10                Anmäl dig

Söndagar           13.00-14.00              Anmäl dig

Ungdom/vuxna nivå 3
Minst 2-3 terminers erfarenhet
På denna nivå lär du dig nya tricks och snurrar men fokuset är även att utvecklas som poledansare. Vi kommer att göra längre combinationer och flows på stången. Kursen passar bra för poledansare som känner sig bekväma i leghangs (gemini & scorpio) och har börjat öva på shouldermounts.

Onsdagar       19.10-20.10                 Anmäl dig

Ungdom/vuxna nivå 4
Minst 4-5 terminers erfarenhet.
På denna nivå fokuserar vi på längre och mer avancerade kombinationer och tricks. Vi fokuserar även på att hitta den individuella utvecklingen inom poledance.

 

Onsdagar      20.15-21.15             Anmäl dig

 

Klasser på studion: 1600:-/12 gånger

Lärare:  Arwa Shukir, Tove Raquette & Elin Bengtsson