Anna Hyberg

Orientalisk dans

Undervisar i Malmö & Hässleholm

Dans har alltid funnits i Annas liv. Vid 3 års ålder tog sin första balettlektion och hon har aldrig slutat dansa sedan dess.
Från balett och jazzdans under uppväxt och tonår gick Anna vidare till Orientalisk dans och argentinsk tango. I slutet av 90-talet valde hon att fokusera på den orientaliska dansen och hade då även börjat undervisa egna klasser. Det är i denna dansform hon sedan fördjupat sig och hittat sin största passion.

Som flitigt anlitad dansös i Öresundsregionen har Anna gjort massvis av framträdanden i små och stora sammanhang: hon älskar att möta och underhålla sin publik och är även en erfaren koreograf. Hon har sedan många år undervisat både i Malmö och i Kävlinge, där hon bor med sin familj. Från hösten 2017 är Anna glad och stolt över att vara en av lärarna på Arnbergs.

Anna studerar kontinuerligt för lärare på internationell toppnivå, framför allt med fokus på egyptisk stil. Hon ger förutom terminskurser även workshops både i Sverige och utomlands, privatlektioner och gruppcoaching samt kan anlitas för möhippor, företagsfester, festshower mm.
Det hon framför allt vill förmedla i sin undervisning är förmågan hos var och en att hitta dansen i sin egen kropp, och den glädje det för med sig.
2013 vann Anna 1:a pris i kategorin ”Grand Diva” vid Danish Open Bellydance. 2016 utsågs hon till ”Dancer of the Year” i både Orientale- och folklorekategorin vid Oslo Oriental Dance Festival.