Emma Karlsson

Girly Jazz, High Heels & Academy Program

Undervisar i Hässleholm

Emma tog sin allra första danslektion vid fyra års ålder och fick tidigt ett stort intresse för dansen. Hon växte upp i Lund där hon dansade ”show dance” på dansskolan Crazy Feet i sex år och under de åren fick hon lära sig mycket om att stå på scen och att uppträda. Runt 13 års ålder tog Emma däremot en danspaus som varade i nästan sex år, men när hon kom tillbaka våren 2017 upptäckte hon att hennes glädje och passion för dansen hade blivit tio gånger större än vad den var och än idag fortsätter den att växa.

Numera dansar Emma mestadels på Malmö Dansakademi där hon tränar massa olika stilar så som Old School Hip Hop, Salsa, Afro fusion, House m.m. Hon spenderar runt 20 timmar i danssalen varje vecka och pushar sig själv under varje dansklass. Hon har även rest runt till Danmark, Tyskland och Polen för att ta del av olika dance camps och workshops med världskända lärare, koreografer och danslärare från till exempel Japan, Australien och även New York och Los Angeles. Förutom det så är hon även med i Malmö Dansakademis showgrupp Obsession Crew, som var i Tyskland och representerade Sverige i UDO European Championships och lyckades ta hem en fjärdeplats. Obsession Crew har också tävlat i UDO World Championships där de kom direkt till final, och även Street Star ett flertal gånger där de tog hem segern 2015 och bronset 2017. Utöver att vara en dedikerad danselev så har Emma dessutom börjat få in sin fot i den professionella dansvärlden, där hon bland annat jobbar med Out of Office varje månad och får stå på scen och dansa inför hundratals människor.

Emma brinner mestadels för kommersiella silar och de olika Street-stilarna, men hon provar ständigt på nya dansstilar för att bli så mångsidig och erfaren som möjligt. Hon säger att det är jättejobbigt att sätta sig i sådana situationer, men hon vet att det kommer gynna hennes utveckling enormt mycket i framtiden. På sina klasser är ett stort fokus såklart att njuta och ha kul, men vill samtidigt att hennes danseleverna ska gå därifrån och känna att de har lärt sig någonting nytt eller utmanat sig själva på något sätt.