Matilda Bjärum Bengtsson

Girly Jazz & Contemporary Jazz

Undervisar i Malmö

Matilda är en dansartist med en stor passion för danskonsten, med en First Class Honours Bachelor Degree i Contemporary Dance från sina studier på Northern School of Contemporary Dance i England och ett Erasmus stipendie till Nederländerna tar hon sig an världen.
Förutom utbildningsmeriterna har hon fått möjligheten att arbeta med ett antal koreografer, så som: Humanhood (ENG/ESP), Joseph Mercier (CAN, ENG) Vloeistof (NED), Vinicius Salles (BRA, ENG), Graham Adey (ENG/SWE), och Tiia Ourila (FIN/ENG).

Under föregående år var Matilda adept med Scottish Dance Theatre, där hon framförde verk av Emanuel Gat, Colette Sadler, Janine Harrington och 7oito, på scener runt om i Storbritannien; så som Edinburgh, Glasgow och London. Detta parallellt med mastersstudier vid London Contemporary Dance School.

I Matildas undervisning prioriterar hon individens utveckling i samklang med att skapa en trygg plats, där samhörighet och gemenskap är grundpelare. Med en gedigen erfarenhet och höga tekniska färdigheter leder hon sina elever med lekfullhet, inspiration och passion. Hon hoppas på att hennes elever lämnar danssalen med ett leende, där de kan känna sig starka och redo för nya utmaningar.