Amalie Zaar

Female Dancehall, Female Commercial, Girly Hiphop, Kick It Dance Crew & Level Up Dance Crew

Amalie Zaar är en danslärare med mer än 20 års erfarenhet i bagaget. Såväl som dansare, koreograf och danslärare.
Amalie har dansat så länge hon kan minnas, det började redan vid barnsben och det går inte en dag utan att hennes liv fylls upp med dans.

Med åren har Amalie hunnit med att undervisa inom diverse olika områden, allt ifrån den traditionella dansskolan, till diverse dansstudios, gymnasieskolor, grundskolor, företagsevent och nu är hon även hos oss på Arnbergs Dansstudio.

Amalie har en lång meritlista som koreograf. Hon har bland annat koreograferat för danska artister som Pharfar – friska pengar och Wafande. Hon är även jobbat med en hel del internationella artiser som bland annat Konshens, RDX, Charly Blacks, Mr.Vegas, Popcaan, Munga och Richie Stephens. 

Mellan 2008-2018 levde Amalie i en resväska och reste världen runt för att delvis turnera själv, men även ta klasser från några av världens bästa dansare/danslärare, samt få mer inspiration och kunskap inom sin dans – för är det något Amalie verkligen tror på så är det att man aldrig är färdiglärd inom dans.
Under en längre period stannade Amalie i Jamaica – Dancehallens hem. Här tränade hon med världens bästa – inte minst Rifical Team – och mest erfarna dancehallpijonärer. 

Amalie är en av grundarna av Vuvuzela Dance, Kazoo Crew, The UnXpected. Vuvuzela Kidz fick sitt kommersiella genombrott när de gick till semifinal i tvprogrammet ”Danmark har Talent” år 2015.