Amalie Zaar

Dancehall, Female Dancehall & Kick It Dance Crew

Undervisar i Malmö 

Amalie är en skicklig lärare med starkt fokuseringsfokus, som hon har lärt sig både hemma och utomlands. Hon har dansat hela sitt liv och undervisat och arbetat med koreografi i nästan 20 år – de senaste 5 åren som professionell dansare på heltid.
Amalie undervisar på många olika ställen, så som dansskolor, gymnasieskolor, konventioner, läger, privat och för olika evenemang. Det innebär att hon är van att arbeta med alla typer av elever, hon har allt från nybörjare till professionella elever.

Hon bokas ofta för koreografi- och dans jobb, och hon har utfört och / koreograferat för danska artister som Pharfar, friska pengar och Wafande och internationell som Konshens, RDX, Charly Blacks, Mr.Vegas, Popcaan, Munga och Richie Stephens. Hon har även ett nära samarbete med Danmark dancehall- och reggaefestivaler – till exempel Scandinavian Reggae Festival, Köpenhamn Reggae Festival, Reggae Festival Århus och Köpenhamn dance hall, och hon har upprepade gånger arbetat med koreografiuppdrag för de stora TV-stationerna. 2017 bedömde hon Tysklands officiella DHQ-tävling.

Under de senaste 10 åren har Amalie främst utbildat, utvecklat och fått sin inspiration utomlands. Hon har rest till danshallar och workshops i hela Europa, bott i Paris och reser med jämna mellanrum till Jamaica – danshallens hem. Här tränar hon med världens bästa – inte minst Rifical Team – och erfaren dancehall från insidan. Hon har också arrangerat ett antal resor där, där hennes elever har kunnat uppleva dancehallen från första hand.

Amalie är en av grundarna av Vuvuzela Dance, Kazoo Crew, The UnXpected. Vuvuzela Kidz fick sitt kommersiella genombrott när de gick till semifinal i tvprogrammet ”Danmark har Talent” år 2015. Amalie har också en BA i psykologi och hälsofrämjande , där hennes fokus har varit på de teoretiska aspekterna av dans, dansglädje och hur kropp och psyke är kopplade.