Rigoberto Gadea Castro

Salsa, Bachata, & Flamenco

Rigoberto har dansat latinamerikansk dans sålänge han kan minnas. Dansstilen är en del av kulturen.
Han har gedigen erfarenhet av såväl jobba som dansare som tränare och koreograf.
Han har undervisat ett flertal av de dansstilar som går under latinamerikansk pardans, så som Salsa & Bachata, men har även jobbat med tävling- och showgrupper i form av teamdance (latino showclass) och lady’s styling.
Han har även utvecklat koncept som partymix och Latin-Fitness där fokus endast ligger på att ha kul och känna rytmen och känslan.

Rigoberto deltar aktivit på internationella och nationella danstävlingar och dansevent som riktar sig mot latinamerikansk dans.
På senare år fick Rigoberto även fått upp ögonen för Flamencon, som stall en stor del av hans hjärta.
Hans intresse, kunskap och utbildning för Flamenco kommer från Flamencos Meca, Andalusien (i Spanien) och inte minst sagt den legendariska flamenco skolan Amor De Dios i Madrid.

Utöver utbildning och fördjupning för Flamencon har Rigoberto även spenderat tid på såväl Kuba, som Puerto Rico för att inte nämna Miami och New York för att just få bredare förståelse och kunskap för de fantastiska latinostilarna Salsa och Bachata.

Rigoberto är en karismatisk, noggrann och ambitiös danspedagog vars huvudmål är att spridavidare de latino- och flamenco kulturella arvet och kunskapen.