Nima Albin

Streetkids & Academy Program

Nima har alltid älskat att dansa!!
Nima tog sina första danslektioner redan som två åring. Som barn dansade hon främst balett, men när hon blev sju tog hon sin första dansklass i Streetdance på Arnbergs Dansstudio – just för Pernilla Allisson. Kort därefter var hon fast för just streetdance och hip hop.

Därefter fortsatte intresset för dansen, passionen blev starkare och starkare och Nima insåg hur underbart kul det är att uppträda och stå på scen! 2017 gick hon med i Academy Program, så såväl ledde till vinster i Streetstar men även en massa underbara tävlingar nationellt och internationellt.

Nima går för tillfället en treårig dansutbildning på Lunds Dans- och musikalgymnasie, men trots det ser man henne i ett flertal av Arnbergs shower, såväl på scen som i bakgrunden. Nima går regelbundet workshops och tar dansklasser för att förnya sin inspiration och få en bredare kunskap och förståelse för dansen.

Dansen är en stor del av hennes vardag och hon vill sprida samma glädje och energi till sina elever, och hon vill just se att alla har kul på hennes klasser!
Nima har gjort sin praktik på Arnbergs Dansstudio under 2 års tid och är utbildad av Pernilla Allisson.