Nima Albin

Barndans, DiscoBalett Mix & Streetkids

Nima har alltid älskat att dansa!!
Nima tog sina första danslektioner redan som två åring. Som barn dansade hon främst balett, men när hon blev sju tog hon sin första dansklass i Streetdance på Arnbergs Dansstudio – just för Pernilla Allisson. Kort därefter var hon fast för just streetdance och hiphop.

Därefter fortsatte intresset för dansen, passionen blev starkare och starkare och Nima insåg hur underbart kul det är att uppträda och få stå på scen! 2017 gick hon med i Academy Program, som såväl ledde till vinster i Streetstar men även en massa underbara tävlingar nationellt och internationellt.

Nima går för tillfället en treårig dansutbildning på Lunds Dans- och Musikalgymnasie, men trots det ser man henne i ett flertal av Arnbergs shower, såväl på scen som i bakgrunden. Nima går regelbundet workshops och tar dansklasser för att förnya sin inspiration och få en bredare kunskap och förståelse för dansen, såväl i Malmö som i Köpenhamn.

Dansen är en stor del av hennes vardag och hon vill sprida samma glädje och energi till sina elever som just hon själv känner för dansen.  För Nima är det viktigt att alla har KUL på dansklasserna och vågar slappna av – för det är just då vi lär oss som mest.

Nima har gjort sin praktik på Arnbergs Dansstudio under 2 års tid och är utbildad av Pernilla Allisson.